Skip to content
Marketing en Communicatie
Marketing & Branding
Pak grip op je merk en huisstijl in PowerPoint. Laat collega's zelf on-brand presentaties maken van het hoogste niveau.
Consultancy
Consultancy
Boost je productiviteit in PowerPoint. Neem afscheid van tijdrovende klusjes en focus je volledig op de inhoud van rapportages.
Communicatie
Communicatie
Stroomlijn communicatie door altijd de meest up-to-date PowerPoint content ter beschikking te stellen.
Slidebuilder installatie

Slidebuilder installatie

Eenvoudige techniek. Straightforward installatie.

 

UITLEG IN ÉÉN KORTE VIDEO

Slidebuilder bestaat uit zes simpele knoppen: Basisindelingen, Slide-bibliotheek, Presentaties, afbeeldingen, Iconen en Inspiratie. Slidebuilder is ingericht om organisaties te helpen om:

  • Uniforme communicatie uitingen te creëren in PowerPoint
  • Productiviteit en kwaliteit m.b.t PowerPoint te verhogen
  • Content distributie te stroomlijnen. Direct in PowerPoint
  • Medewerkers zelf kwalitatieve presentaties laten maken

EN SECURITY? SAFETY FIRST

Wij hebben security hoog in het vandaal staan. Slidebuilder is daarom zodanig gebouwd dat er veelal geen link is met externe locaties. Daarmee is het dan ook uitstekend geschikt voor organisaties met strenge security-eisen. Diverse organisaties met uiteenlopende security requirements maken dagelijks probleemloos gebruik van onze PowerPoint plug-in Slidebuilder.

Slidebuilder security
Slidebuilder - Techniek

SIMPELE TECHNIEK

De techniek achter Slidebuilder bestaat uit twee componenten. Enerzijds bestaat het uit een map met content, bestaande uit PowerPoint slides. Deze content is door onze designers op maat gemaakt voor jullie organisatie. Anderzijds hebben wij de plug-in, de software. De plug-in wordt gekoppeld aan de contentmap met slides. Et voilà!

HOE WERKT DE INSTALLATIE?

De installatie bestaat uit twee componenten, een installatie-MSI-bestand én een map met slides. Deze map heb je gekregen van je contactpersoon. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan hebben we voor nu ook een test-map beschikbaar gesteld zodat je alvast kunt zien hoe het werkt.

Belangrijkste vraag voor de installatie is; waar komt de content-map met slides te staan? Hiervoor zijn drie opties mogelijk:

#01 Netwerk-schijf
#02 SharePoint
#03 Web-locatie (URL) 

Hoe je Slidebuilder installeert, en welke argumenten er aan de MSI van Slidebuilder meegegeven kunnen worden, verschilt per locatie. Hieronder tref je per locatie een handleiding. 

Locatie gekozen?

Kies je installatiehandleiding

accordion-image_2x

VEELGESTELDE VRAGEN OVER SLIDEBUILDER

WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN DE VERSIES Slidebuilder kent drie content delivery methoden:

• Licentiesleutel (Webcontent)
• SharePoint
• Bestandslocatie (Netwerkcontent)

Voor de gebruikers ziet Slidebuilder er echter precies hetzelfde uit. Hieronder wordt kort omschreven wat elke versie inhoudt en in welke situatie je voor die versie zou kiezen. Dit document heeft alleen een adviserende functie. Voor meer informatie is het nuttig om jouw Accountmanager en Slidebuilder-support te raadplegen.

Licentiesleutel (Webcontent)
De licentiesleutel versie werd voorheen de webcontent versie genoemd. Bij deze versie staat de content voor Slidebuilder op een webserver van PPT Solutions.
Voor deze versie wordt gekozen wanneer er geen middelen zijn om de content zelf beschikbaar te stellen. Vaak is de initiële demo op deze methode gebaseerd.

SharePoint
Bij deze versie staat de content in jullie eigen Microsoft 365 SharePoint omgeving.
Voor deze versie wordt gekozen wanneer er geen lokale file share meer is of wanneer werknemers minder vaak op kantoor zijn. Wel is het een vereiste dat er een Microsoft 365 omgeving is. Hierbij komt dat de gebruikers een licentie binnen die omgeving moeten hebben.

Bestandslocatie (Netwerkcontent)
De Bestandslocatie versie werd voorheen de netwerkcontent versie genoemd. Bij deze versie staat de content op een locatie binnen jullie eigen netwerk.
Voor deze versie wordt gekozen wanneer er een gesloten omgeving is welke niet met het internet kan of mag communiceren. Verder is hij uitermate geschikt wanneer de gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot de bestanden in het eigen netwerk.
WAT ZIJN DE SYSTEEMEISEN? Slidebuilder werkt op:
• Alle door Microsoft ondersteunde Windows versies
• Office 365 desktopversies
• PowerPoint versies vanaf 2010 (32- en 64-bit)
• Minimaal 25mb vrije schijfruimte voor installatie
• Minimaal 300mb vrije schijfruimte voor content
• Installatie onder administrator rechten
• Slidebuilder is ook te gebruiken in MS RDS, Citrix XenApp en XenDesktop omgevingen
Is er een "live" koppeling tussen mijn IT systeem en een externe locatie waarmee de Slidebuilder plug-in gekoppeld is? In de meeste gevallen niet, tenzij er wordt gekozen om de content op onze URL te plaatsen. Als er voor gekozen wordt om de content op jullie eigen SharePoint, of netwerkschijf, te hosten is er geen link met een externe locatie.
Wat is de benodigde bandbreedte voor LAN resp. WAN verkeer tgv Slidebuilder? Iedere bandbreedte is voldoende, hoe sneller het internet hoe sneller de content gedownload kan worden.
Hoe wordt de Slidebuilder plug-in geüpdatet? Nieuwe versies van Slidebuilder worden vanaf heden beschikbaar gemaakt als MSI. Bij het uitvoeren wordt de oudere (MSI) versie automatisch bijgewerkt. Het is dus niet nodig om eerst de oude versie te verwijderen.

Legacy: Installaties met een slidebuilder.EXE
Tot 2022 was Slidebuilder een .EXE bestand. Wanneer je hier nog gebruikt van maakt, is het beste te deinstalleren. Is dit een probleem dan kunnen we adviseren of een upgrade mogelijk is. Daarna kan vanaf heden een MSI-bestand geïnstalleerd worden en zijn latere upgrades zonder verwijdering mogelijk.
Hoe kan ik upgraden van een oude versie? De MSI installatiebestanden vervangen de oudere EXE bestanden. Afhankelijk van de EXE installatie is de  volgende upgrade mogelijk met een MSI installatie bestand:

Webcontent.exe -> SlidebuilderUser_x64.msi (Webopties)
Netwerkcontent.exe -> Slidebuilder_x64.msi (Netwerkopties)

Overige paden vereisen verwijderen van de oude installatie alvorens de nieuwe te installeren.

Het is aanbevolen te allen tijde de upgrade te testen. Tevens raden wij zoveel mogelijk het gebruik van de computerbased Slidebuilder_x64.msi aan.
Hoe wordt de nieuwe Slidebuilder content toegevoegd aan uw systeem? Hebben jullie het beheer van Slidebuilder in eigen handen?
In dat geval kunnen de beheerders binnen jullie organisatie zelf de werkmap aanpassen en simpelweg de .ZIP-file vervangen op de centrale server. De content zal dan automatisch voor iedereen worden geüpdatet. In sommige gevallen zien we dat beheerders de werkmap naar IT sturen om deze te vervangen. Uiteraard is het hierin belangrijk wat jullie zelf fijn vinden werken. 

Heeft PPT Solutions het beheer van Slidebuilder in handen?
In dat geval sturen wij een nieuwe werkmap toe. In dat geval kan of de IT-beheerder, of de marketingafdeling deze werkmap weer vervangen op jullie server. 

Heeft u geen eigen IT beheerder of heeft uw IT beheerder hulp nodig? Neem dan contact op met Slidebuilder.
Hoe kan ik Slidebuilder van mijn computer verwijderen? U kunt Slidebuilder verwijderen via de standaard manier om een App van uw computer te verwijderen.
U sluit eerst PowerPoint en navigeert dan naar configuratiescherm > programma’s en onderdelen waar u vervolgens op verwijderen klikt bij Slidebuilder.

Na het verwijderen van de applicatie op alle werkplekken kunnen ook de gedeelde Slidebuilder bestanden zoals de netwerklocatie of SharePoint bestanden verwijderd worden.
Wat als Slidebuilder na de installatie niet weergegeven wordt in PowerPoint? Stap 1: 
Ga naar Bestand > Opties > Invoegtoepassingen en kies onderaan bij beheren voor Uitgeschakelde items en druk op Start. Als Slidebuilder hier getoond wordt, selecteer dan die regel en druk op Inschakelen. Herstart daarna PowerPoint om te zien of dat het probleem oplost. Mocht Slidebuilder hier niet getoond worden of het hierna nog niet werken ga dan naar stap 2.

Stap 2: 
Ga naar Bestand > Opties > Invoegtoepassingen en kies onderaan voor COM-invoegtoepassingen. Zorgt dat het vinkje voor Slidebuilder aan staat. Druk vervolgens op OK en herstart PowerPoint om te zien of het probleem opgelost is. Zo nee, probeer dan Slidebuilder te verwijderen en opnieuw te installeren.
Welke poorten zijn er nodig om de content te downloaden? Poort 443 (HTTPS)
Hoe kan ik verder ondersteuning krijgen bij de installatie van Slidebuilder? Om ondersteuning te krijgen bij de installatie van Slidebuilder kunt u contact opnemen met uw Slidebuilder accountmanager via mail of telefoon:

Slidebuilder is bereikbaar op:
Mail: info@slidebuilder.com
Telefoon: 010 26 88 083